skip to Main Content
Officiel Fanklub for Aalborg Pirates

Interview med Pierre-Olivier Morin #19 efter træningen mandag den 18. september 2017

Hvorfra fik du din hockeyopdragelse?
I Canada har vi mange ishockeyskoler og programmmer for de helt små, så da jeg var tre år gammel, meldte min far mig til. Først lærte vi at skøjte, og derefter kom træning med stav og puck. Hvert år blev lidt hårdere, så jeg voksede op med børnehockey videre til junior hockey og videre til universitets hockey. Det er den traditionelle måde at gøre det på.

Hvorfor ishockey?
Altså, da jeg var mindre prøvede jeg mere eller mindre alle slags sport f.eks. golf, fodbold og baseball. Jeg var ok til det, men jeg var bare lidt bedre til ishockey. Jeg var en hurtig skøjteløber og trænede videre på det således, at jeg kunne spille på så højt et plan som muligt. Det var ishockey, som jeg helst ville spille.

Hvorfor kom du til Aalborg?
Jeg ledte efter en god mulighed i Europa, Martin Lefebvre kom også hertil, og han er en af mine gode venner. Martin talte først med Pirates, fordi han vidste, at Pirates ledte efter nogle offensive spillere. Jeg hørte en masse gode ting om holdet, byen og klubben. I Danmark er der også en god chance for at vinde et mesterskab, plus det at Martin og jeg kunne følges  vores første år i Europa, ja så blev det Aalborg.

 

Hvordan er det så at bo i Aalborg?
Det er godt, jeg skulle lige falde til i lejligheden, men jeg synes at byen er smuk i sammenligning med de byer jeg har boet i i Canada. aalborgenserne er meget imødekommende og flinke. Maden og kulturen er ret ens, når man sammenligner Canada og Danmark.

Din største ishockey oplevelse?
Jeg har to, den ene var jeg på en tour camp med Vancouver Canucks, det var en super oplevelse at få rørt lidt ved enhver ishockeyspillers drøm om NHL, og så vandt jeg det canadiske junior mesterskab som junior med holdet Shawinigan. Det er en kæmpe ting i Canada.

Hvad synes du om Pirates opstart ?
Jeg synes, at vi har haft en god start, vi har noget, som vi kan gøre bedre. Vi har et nederlag, en sejr og en sejr i overtid, så der er kommet point på tavlen, men jeg ser os som et af de bedre hold, så vi skal forbedre os, selvom starten var godkendt.

Hvad forventer du af dig selv?
Jeg vil nyde mit år, og på isen vil jeg vise mit hurtige skøjteløb og score mål. Nu får vi en ny spiller, Kirill Kabanov, som jeg har spillet med i to år, ham glæder jeg med til at spille på hold med igen.

Taler du normalt fransk?
Ja, mit førstesprog er fransk og med mine franske venner her taler jeg fransk. I byen derhjemme taler vi ligeledes fransk. Men det er godt her, så jeg kan øve mit engelske. På fransk udtales mit efternavn “Måree”, men jeg har intet imod at I udtaler det anderledes!

 

De ti hurtige

 

 1. Civilstand:
  Jeg har en kæreste, hun arbejder i Canada, så hun kunne ikke tage med mig hertil. Hun kommer og besøger mig nogle gange i denne sæson.

 2. Bedste film eller serie: Jeg kan lide at se film,men på det senest har jeg set mest tv-shows gerne amerikanske tv-shows – Suits er en af mine favoritter.

 3. Læser du bøger, og hvilken er din favorit?
  De sidste fire år på universitetet læste jeg rigtigt meget. Jeg læser mest fantasy romaner f.eks. Harry Potter o. lign.

 4. Fritidsinteresser:
  Jeg kan godt lide at slappe af med tv-serier som sagt, og her i Aalborg nyder jeg at gå rundt i byen og ved fjorden. Det er også godt at få en god kop kaffe inde i byen. Jeg er en ret stille fyr, som nyder at tage det stille og roligt i fritiden og nyde Aalborg.

 5. Livret?
  Jeg spiser meget kød, gerne kylling, og  pastaretter. De sidste år har jeg fået øjnene op for Sushi, og jeg spiser det mest, hvis min kæreste og jeg spiser ude.

 6. Hvilken musik lytter du til?
  Lidt af det hele, men mest nordamerikansk musik. Dance og rap musik kan jeg især godt lide

 7. Beskriv dig selv med få ord:
  Stille,rar og sjov at hænge ud med. Jeg nyder at være sammen med mine venner og lave forskellige aktiviteter.

 8. Hvorfor spiller du med nr. 19?
  Jeg startede med nummer 19, da jeg var “midget” og havde gode sæsoner med det nummer, og siden har jeg beholdt det. Min yndlingsspiller og rollemodel var Joe Sakic da han spillede for Colorado Avalanche, han havde nr. 19.

 9. Har du ritualer i forbindelse med en kamp?
  Jeg har lidt, når jeg kommer hjem fra morgentræningen, spiser jeg lidt og sover så mindst to timer. Når jeg står op igen, tager jeg et varmt brusebad for at blive vågen. Når jeg kommer ud i hallen, skal jeg lige have en eller to kopper kaffe – det er det eneste, som jeg har, der ligner et ritual, men egentlig er det bare en rutine.

 10. Hvad synes du om fansene i Aalborg?
  Det er sjovt med fansene, det er en anden atmosfære, end når vi spiller i Canada. Der er mere larm og sang og det er som før sagt nogle meget imødekommende fans vi har. Det er dejligt at hilse på fansene når kampen er slut, og de står og hylder os. Jeg synes, vi har nogle fantastiske fans, måske de bedste i ligaen, så vi skal vinde, så vi får endnu flere folk i hallen.
Back To Top