Skip to content

Interview med Mikkel Højbjerg #45 efter træningen mandag den 18. september 2017

Hvorfra fik du din hockeyopdragelse?
Den har vi fået i Frederikshavn, vi siger jeg, fordi det er fuldstændigt det samme med Martin. Vi startede, da vi var omkring 4 år. Det var vores far, som syntes, at vi skulle spille ishockey. Det var hver torsdag, at vi skulle ud og skøjte efter skole, og så har vi syntes, at det var sjov lige siden og bare blevet ved.

 

Hvorfor ishockey?
Vi spillede også fodbold, og det var vi også ok til, jeg ved ikke, men vi kunne bare bedre lide at spille ishockey, og så kommer man i den alder i folkeskolen, hvor man er nødt til at skulle vælge, og vi syntes, at ishockeyen var sjovest, og der hvor vi havde de bedste kompetencer. Så helt naturligt valgte vi ishockey.

 

Du har skiftet klubber et par gange og hvorfor endte du i Aalborg sidste sæson?
Da vi var 18 flyttede vi til Stockholm og spillede i Djurgårdens, der spillede vi i to sæsoner. Det var bare for at prøve noget nyt og for at komme ud og opleve noget.
Derefter tog vi til USA, men det blev kun til en halv sæson, fordi det ikke helt var som vi havde regnet med derovre. der var en i Sverige, som havde set os spille. Han spurgte om vi ikke ville have et møde med ham, om det kunne være interessant at komme til USA og spille, og det havde vi også selv snakket om kunne være sjovt.  
Så kom vi på nogle camps og blev kontaktet af en klub, der hed Corpus Christi. De ville gerne have os til at spille, og det syntes vi var helt vildt fedt at få lov til at prøve, men det var som sagt ikke helt det vi havde regnet med og så skulle vi hurtigt til Danmark igen.
Det blev til Rødovre via vores agent. Vi flyttede til København og var der i to en halv sæson, hvor vi så igen tænkte, at der skulle ske noget nyt igen.
Vi havde hørt noget rigtig godt om Aalborg, og at der skulle ske noget helt nyt herude, og der er mulighed for uddannelse, som også er vigtigt. Det faldt på plads med både ishockeyen og skolen, og det var tæt på hjemmet. Det var helt vildt dejligt, vi var glade for at være her sidste år – og derfor valgte vi også at forny kontrakten, det er vi rigtigt glade for.

Kendte du nogen fra klubben?
Nej, men vores agent havde sagt, at det var et godt sted at komme hen nu, og så havde vi lige snakket med Nicolai Meyer, som vi er vokset op sammen med, og Anders Thode og Nordentoft, og de syntes, at det var fornuftigt at tage herud.

Hvad synes du om opstarten, og hvad forventer du dig af sæsonen?
Jeg synes faktisk at træningskampene har været bedre end turneringskampene, men det er lidt svært at sammenligne. Jeg synes, at vi ser rigtig, rigtig stærke ud i år. Et skøjtestærkt hold med fire næsten lige gode kæder, så jeg tror, at vi kan komme langt, hvis vi holder det koncept, som Brandon laver. Det ser rigtigt godt ud.
Det er lidt svært at sige, hvad jeg forventer af sæsonen, da vi ikke har set alle holdene endnu, men jeg forventer da, at vi kommer længere end sidste år. Vi har ikke så meget fokus på at ende som nummer et i grundspillet, som vi havde sidste år. Det tror jeg, at vi brugte lidt for meget krudt på. Men i hvert fald at prøve at komme op i final four, det kunne personligt være sjovt, men vi har ikke lavet nogle mål endnu for klubben eller for holdet. Jeg tror, at vi alle er enige om, at vi skal derop og snuse til det, så det bliver spændende.

Hvad er din største hockey oplevelse?
Det var min debut på A-landsholdet i sidste sæson, det var en kæmpe oplevelse, at jeg fik lov til at komme med til Sydkorea et sted, som man ikke bare lige kommer hen. Det var en drengedrøm, som gik i opfyldelse at få lov til at spille på A landsholdet. Det vil jeg helt sikkert altid huske.

 

De ti hurtige:

  1. Civilstand: Single
  2. Bedste film eller serie: Game of Thrones, der er jo færdigt lige nu, og det er jeg træt af. Det er min yndlingsserie. Jeg kan også godt lide klassiske film, action film, som f.eks. Gladiator, Miracle og Titans  film, det er motivationsfilm.
  3. Læser du bøger, og hvilken er din favorit? Nej jeg læser ikke så meget, ikke andet end det, som jeg skal læse i skolen, og der er der rimeligt tryk på, jeg er lige startet på kandidaten “international marketing”, så der er nok at se til.
  4. Fritidsinteresser: Jeg kører motorcykel, en ældgammel Moto Guzzi NATO motorcykel, som jeg har skruet lidt på. Og Martin har sjovt nok en magen til, så det var et lille projekt, som vi havde i sommer sammen med vores far. Og så kan jeg godt lide ure. og jeg kigger næsten hver dag på forskellige ure. Jeg har lidt ure, men ikke nogen i den dyre ende. Det er noget, som både jeg og Martin bruger meget tid på.
  5. Livret? Italiensk mad, pastaretter synes jeg er rigtigt lækkert og også gode italienske pizzaer. Det er ikke noget, som jeg selv laver, men er vi ude at spise, så er det gerne italiensk mad.
  6. Hvilken musik lytter du til? Top hundrede, jeg hører næsten alt muligt musik. Jeg kan godt lide Depeche Mode. Det er lidt sjovt, at det lige er dem, men jeg tror, at det er pga. min far, det har vi altid lyttet til sammen med ham.
  7. Beskriv dig selv med få ord: Glad, nem at være sammen med og behagelig.
  8. Hvorfor spiller du med nr. 45? Som ungdomsspiller spillede jeg altid med nummer ni, så det jeg spiller med skal gerne give ni. Jeg har også spillet med nummer 54 og 63  f.eks. 9 er mit lykketal.
  9. Har du ritualer i forbindelse med en kamp? Jeg prøver ikke at have for mange, for tænk så, hvis man glemmer et eller andet. Jeg har lidt med, hvordan jeg tager mit udstyr på, det er gerne venstre skøjte og benskinne på først, ellers sidder det ikke ordentligt, synes jeg.
  10. Hvad synes du om fansene? Jeg synes, at det er helt vildt fedt. I er super gode, og vi kan altid høre jer. Det giver et ekstra boost, når vi ved, at I står der og hepper med.
Back To Top