Skip to content

Interview med Nikolaj Carstensen #24

Hvorfra fik du din hockeyopdragelse?
Jeg startede i Vojens, da jeg var 4-5 år. Det var fordi mine venner og min fætter også spillede der. Der var ikke så meget andet at lave i Vojens. Jeg spillede også fodbold, men da jeg blev lidt ældre, blev det tid til, at jeg skulle vælge mellem at spille fodbold eller ishockey. Jeg valgte ishockey, da jeg synes, at det er en mere interessant sport. Der er mere action i ishockey

Hvorfor kom du til Aalborg? Jeg har spillet i Vojens hele mit liv, men det var tid til at prøve noget nyt og at komme ud. Jeg følte, at det var et godt tidspunkt at prøve noget nyt. Jeg fik en god snak med Ronny heroppe fra og havde lidt kendskab til Brandon fra tidligere i min karriere i Vojens. Og så var det fedt for mig at kunne skifte, Det sagde jeg selvfølgelig ikke nej til.

Hvordan er det så at bo i Aalborg? Jeg synes, at det er et dejligt sted at være. Jeg bor i midtbyen i samme bygning som Morin og Clay Anderson. Aalborg er en lækker by, jeg kommer jo fra en lille by – i Vojens er der jo ikke engang et trafiklys kun lidt rundkørsler.
Jeg kommer godt nok fra Haderslev, som er en lidt større by, men jeg synes Aalborg er en dejlig by, der sker en masse, og det er en flot by. Det er en by under udvikling, og der er mange unge mennesker. Det er en by, som jeg godt kunne se mig selv være i i nogle år.

Din største ishockey oplevelse?
Den bedste oplevelse, som jeg har haft, var for mange år siden, jeg var ikke særlig gammel. Det var i Vojens u/13, hvor vi ikke havde det bedste ishockeyhold, tværtimod, men så fik vi en træner, som viste os, hvordan vi skulle spille ishockey. Vi endte med at blive danmarksmestre, selvom vi var kæmpe underdogs og slet ikke var i kategori til at vinde. Alligevel formåede vi at stå sammen. Det har jeg taget med videre i min karriere. Ishockey er en holdsport, og det vigtigste er at stå sammen i bussen, fordi så kan man meget. Årene efter var vi så heldige at vinde en del flere mesterskaber. Det var en sjov oplevelse med u/13 holdet dengang, hele processen som endte med en kæmpe forløsning.

Hvad forventer du af dig selv og holdet denne sæson? Som sagt lige før, så gælder det om at stå sammen i bussen, og hvis vi gør det, så har vi en god gruppe af mennesker, som kan drive det til mere. Vi er i final 4, og det kan blive til endnu mere.
Jeg tror, at vi kan nå langt i år. Personligt vil jeg bidrage til så meget som muligt. Jeg er begyndt at komme lidt mere frem på banen med nogle offensive træk og har scoret, det er ikke hvert år, at det sker for mig.
Det er jeg kun glad for og spillestilen passer godt til mig, og det vil jeg selvfølgelig fortsætte med at arbejde på.

De ti hurtige

  1. Civilstand: Jeg er single 
  2. Bedste film eller serie: Bedste film er Shooter med Mark Wahlberg og bedste serie er White Collar 
  3. Fritidsinteresser: Jeg kan godt lide at være sammen med venner og familie i fritiden. Jeg vil gerne ud og opleve ting. I sommer spillede jeg meget fodbold med mine kammerater, det, synes jeg, er sjovt. 
  4. Livret? En god pulled pork burger er min favorit. 
  5. Hvilken musik lytter du til? Det er meget forskelligt, det komme an på, hvilket humør jeg er i. Alt fra pop til Coldplay, Red hot chili peppers til country, lidt hvad jeg lige føler for. 
  6. Beskriv dig selv med få ord: Jeg er social og en stille og rolig person, jeg er ærlig over for mig selv. Jeg skal altid have mig selv med, når jeg tager en beslutning, så jeg mærker efter min mavefornemmelse, så det ikke bliver noget forjaget noget. Jeg er åben og sjældent negativ. 
  7. Hvorfor spiller du med nr. 24? Jeg ved faktisk ikke historien, det var ikke det nummer, som jeg startede med. Det kom bare til mig med årene, og så var det bare det nummer, der var fedt – så har jeg holdt ved det siden jeg var 12-13 år. Jeg spillede med nummer 61 i Vojens til at starte med, og da nummer 24 blev frit, så blev det det. 
  8. Har du ritualer i forbindelse med en kamp? Nej, det er mere vaner. Jeg spiser det sammen og står op på samme tidspunkt, det kan selvfølgelig variere alt efter, om det er på udebane, og hvornår vi skal afsted med bussen. Jeg laver den samme opvarmning, er ude at gå en tur og få lidt luft 
  9. Har du et hold eller en sportsperson, som du er inspireret af eller følger? Der er flere personer. Jeg har altid set meget fodbold og mit favorithold er Barcelona, det startede fra, at jeg var helt lille, hvor Ronaldinho og Xavi spillede, og de var fantastiske. Dem har jeg fulgt. Ellers følger jeg med i mange ting f.eks. basket. 
  10. Hvad synes du om fansene i Aalborg? Jeg synes, at der er en god atmosfære her, den er meget livlig hele vejen rundt. Selv i VIP-en synes jeg at fansene er rigtig godt med. Det er også dejligt på udebane, hvor man ser nogle fans og røde trøjer. Det giver et smil på læben og en god gejst. Det giver noget specielt, en klubfølelse og en god holdånd og vilje. Jeg er taknemmelig for, at der er nogen, som gider at tage turen.
   Er I klar til Frederikshavn i morgen, der plejer at komme en del fans? Vi er klar, det skal vi være. Det er sjovt at spille mod Frederikshavn, jeg har prøvet det to gange nu, og jeg glæder mig. Det er de sjove kampe.

 

Back To Top