Skip to content

Interview med Oliver Hinse

Hvorfra fik du din hockeyopdragelse?
Jeg er fra Sherbrooke, en stor by i Quebec i Canada, der voksede jeg op. Jeg spillede ishockey der, indtil jeg fyldte 15 år.

Hvorfor blev det ishockey?
Jeg begyndte med hurtigløb på skøjter og ville mere end det, og  det skulle være en vintersport. Jeg så ishockey sammen med min far, da jeg var barn. Da jeg fik ishockeyskøjterne på, vidste jeg, at det var det, som jeg ville. Ishockey er en fantastisk sport.

Hvorfor valgte du at spille i Aalborg?
Jeg så en stor mulighed for mig. Der var mange, som sagde, at det var en dejlig by og et godt sted at starte min professionelle karriere. Jeg fik en alletiders feedback fra trænerne og folk omkring mig. Så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle komme her til. Jeg kendte ikke nogen fra holdet, men der var to spillere mere fra Quebec, som også er kommet hertil i år, og vi kendte hinanden, hvilke har gjort det let for mig. Træner Brandon Reid kommer fra Montreal, hvor jeg spillede hockey på universitetet, derfor var det et let valg.

Hvordan er det at spille på Pirates holdet?
Det er sjovt, vi er en herlig gruppe fyre, næsten som en stor familie. Det tog ikke lang tid, før vi alle havde en masse sjov med hinanden. Vi arbejder hårdt og spiller for teamet og hinanden. Vi har det sjovt på isen og uden for banen, hvor vi fx også spiller fodbold.

Er den dansk liga, som du havde forventet?
Jeg vidste, at det var en god liga. Det er meget tæt offensivt. Jeg kan rigtig godt lide at spille i ligaen, hvor man har meget ”speed” , og der bliver lavet mange muligheder.  Jeg spiller selv offensivt. Spillerne er gode, og alle holdene er konkurreredygtige, man ved aldrig, hvem der vinder.


Hvordan er det at bo i byen?

Det er sjovt og ikke så forskelligt fra Quebec, jo selvfølgelig sproget. Det er super at vejret er godt her – lige nu er der minusgrader i Quebec. Menneskene her er alle tiders, så jeg er godt tilpas med at bo her.
Hvad forventer du af dig selv og teamet i denne sæson?
Vi har opnået at skulle spille final four, og det er dejligt, den vil vi gerne vinde. Og det kunne være fedt at vinde mesterskabet. Vi kan nå langt, hvis vi kan blive ved med at samarbejde og blive ved med at have det godt sammen, så er det bestemt en mulighed.

Hvad vil du lave efter din hockeykarriere?
Jeg vil gerne arbejde med børn, jeg har også studeret ”childstudy” og arbejdet med det i et årstid. Min plan er selv at starte et ”child center”. Men jeg vil spille ishockey så længe det er mulig og efter det, må vi se, hvad der sker.

De ti hurtige

1: Civil stand:  Jeg er i et forhold og har været det i to år.

2: Bedste film/serie: Bedste serie er The office og bedste film er Miracle.

3: Bedste ishockeyoplevelse: Det var sidst år, hvor jeg spille universitetshockey i Kasahkstan for team Canada. Jeg var kaptajn,  og det var en stor ære at spille på landsholdet.

4: Musik:  Jeg lytter til lidt af det hele, jeg hører ikke en masse musik. Jeg hører det, som bliver spillet. Dog ikke klassisk, men pop og rock.

5: Livret:  En god steak med pommes frites eller nogle gode ribben. Det kan man vinde mit hjerte med.

6: Hobby: I løbet af sommeren elsker jeg at spille golf, men også baseball, det spillede jeg også meget i min barndom.  Om vinteren i sæsonen går jeg i biografen, det er dog lidt dyrt her i Danmark i forhold til i Quebec.

7: Beskriv dig selv med få ord: Jeg er energisk, jeg smiler altid, og elsker at være i en gruppe og sørge for, at folk kommer godt ud af det med hinanden. Jeg elsker at have det sjovt med kammeraterne. Jeg er aldrig ”nede”.
Som ishockeyspiller er jeg en hurtig spiller, jeg er fysisk og vil gerne bruge min krop. Jeg har et godt skud og spiller offensivt. Jeg hjælper også defensivt, så jeg er en allround spiller.

8: Hvorfor spiller du med nummer 11: Da jeg spille universitetshockey, det var en fantastisk tid i mit liv, og da havde jeg mulighed for at få nummer 11, det valgt jeg, og så har det hængt ved siden. Jeg har haft en masse held med det nummer, så det vil jeg gerne fortsætte med.

9: Har du ritualer: Nej egentlig ikke. Men har vi morgentræning før en kamp, så forsøger jeg at gøre det, som jeg plejer og få mig sat op til kampen.

10: Fansene i Aalborg, hvad synes du om dem: De er alle tiders, de larmer, synger og spiller tromme, det er fedt. Det er helt anderledes end i Quebec. Det virker til, at fansene elsker  holdet, det er dejligt,  at de kommer og hepper,  ja selv når vi er på udebane, der er altid en gruppe fans med. Det værdsætter jeg meget.

Back To Top