Skip to content

Interview med Jeppe Holmberg

Interview Jeppe Holmberg # 69 efter træningen den 6.  december 2017

Hvorfra fik du din hockeyopdragelse?
Jeg var tre år, da jeg startede på begynderhold og spillede der indtil, at jeg kom på u/6 eller u/7. Og jeg har spillet hele min ungdom her i Aalborg indtil mit første år som u/20-er, hvor jeg tog til Esbjerg. Der spillede jeg i fire år, ja, og så vendte jeg tilbage til Aalborg nu her.

Hvorfor blev det lige ishockey?
Det var min far, som spillede ishockey selv, og han introducerede mig for sporten. I starten kunne jeg ikke rigtigt finde ud af det, og jeg var ikke så god. Derfor sagde jeg til mine forældre, at jeg ikke ville starte til ishockey før, at jeg havde lært at skøjte. Og jeg blev så hængende ved sporten.

Du var væk fra ishockeyen på et tidspunkt grundet sygdom, hvordan var det at kæmpe sig igennem/ vende tilbage.

Det var en rigtig hård tid både for kroppen og for psyken, jeg kunne ikke være på samme niveau som mine jævnaldrende, og det var ekstremt hårdt. Jeg syntes ikke, at det var helt fair, at jeg skulle rammes af kræft.
Når jeg havde overskud, kom jeg herud og var lidt på is, men selvfølgelig ikke i samme omfang som de andre. Det var godt lige at få svedt ud og få aggressionerne ud. Så jeg var omkring holdet stadigvæk, også for at holde det sociale ved lige.


Du har spillet i flere sæsoner i Esbjerg, hvorfor tog du derned?
Der var sket en masse ovenpå min sygdom osv.  Jeg følte, at jeg var gået lidt i stå her i klubben, så der skulle lidt luftforandring til, da jeg kørte lidt fast  i samme spor, så blev det Esbjerg.
Jeg kendte ikke nogen I Esbjerg, men min kammerat Martin Thimm havde spillet der, og han sagde, at det var en rigtig god klub. Vi tog kontakt, og pludselig gik det lynhurtigt. Jeg kunne fortsætte med gymnasiet dernede, og det var fire rigtig gode år. Jeg opnåede også at blive dansk mester med Esbjerg to gange.

Hvordan er det så at komme tilbage til Aalborg igen?
Det er en dejlig følelse at vende hjem med hovedet oppe efter oplevelserne i Esbjerg, end hvis det havde været fire trælse år. Det er fedt at komme hjem og kunne bidrage med noget.

Hvad forventer du af dig selv og af holdet denne sæson?
Jeg forventer, at jeg spiller stabilt. Det har været en lidt svær tilvænning, da jeg har fået en ny position, så jeg kigger ikke så meget på point, som jeg gjorde de andre år. Jeg skal lige finde mig selv og få noget stabilitet, fast spilletid og nogle rutiner ind. Vedr. holdet, så ser jeg et stort potentiale. Når vi tager os sammen, og alle mand gør noget, så føler jeg, at vi virkelig kan gøre noget. Vi har slået nogle af de store hold flere gange og ligger godt til. Vi er også med i final four.

Hvad er din bedste hockeyoplevelse?
Der er mange gode oplevelser. Jeg har u/20 VM to gange, det er jeg rigtig stolt af. Jeg var blandt andet med i Canada mod Canada, hvor vi spillede kvartfinale foran 20.000 tilskuere, det var vildt.
Men sidste år da vi spillede semifinale mod Frederikshavn i kamp syv, og vi var bagud 1-0 med seks minutter tilbage, så fik jeg udlignet. Det var kæmpestort for mig personligt at være med til at sende mit hold i finalen. Derefter blev vi danske mestre, og det er  svært at toppe, synes jeg.

Ved du allerede nu, hvad du vil lave efter din ishockeykarriere?
Jeg har tænkt mig at læse til skolelærer, når jeg bliver færdig. Jeg har været lærervikar i år, og det har bidt mig lidt. Jeg kan godt lide at undervise og føler, at det er det, jeg skal.

De ti hurtige:

 1. Civil stand: Jeg er single
 2. Bedste film/serie: Jeg er vild med Star Wars og serien Game of Thrones
 3. Læser du bøger/bedste bog: Ja, jeg læser, lige nu er det Camilla Läckberg krimier, og så har jeg læst en hel del selvbiografier af sportsfolk
 4. Hobby/fritid? Jeg nyder at se Premier League og er Liverpool fan, det bruger jeg noget tid på. Ellers læser jeg og ser serier. Jeg laver ikke noget bestemt om sommeren – jeg er ikke den store golf fan f.eks., jeg slapper af.
 5. Hvilken musik lytter du til? Jeg kan godt lide Hiphop musik, det fanger mig. Når der er canadiere og amerikanere på holdet, er der ofte meget countrymusik i omklædningsrummet, men det er ikke så slemt i år, heldigvis, fordi det er skrækkeligt
 6. Beskriv dig selv med få ord: Genert, stille og rolig. Sjov og har mørk humor.
 7. Hvorfor spiller du med nummer 69? Normalt spiller jeg med nr. 23, men det er så fredet her. Min bedste kammerat i Esbjerg spiller med nummer 69, så det må give et eller andet.
 8. Har du ritualer i forbindelse med en kamp? Nej det har jeg ikke. Jeg prøver bare at have det sjovt og nyde at spille hockey.
 9. Har du en favoritklub eller en spiller, som du følger/inspirerer dig?
  Jeg har altid godt kunnet lide Frans Nielsen, han er hårdtarbejdende og ydmyg, han er som person, en jeg godt selv kunne tænke mig at være.
 10. Hvad synes du om fansene?
  De er fantastiske, og her er jo et af de højeste tilskuergennemsnit i hele landet. Det er lidt trist, på Sjælland at spille for nogen gange bare 80-90 mennesker.
Back To Top