skip to Main Content
Officiel fanklub for Aalborg Pirates
Interview Med Peter Quenneville # 8 Efter Træningen Søndag Den 25. Marts 2018

Hvorfra fik du din hockeyopdragelse?
Jeg voksede op i Edmonton i Alberta, Canada. Så jeg spillede ishockey i Edmonton fra jeg var ca. seks, til jeg blev femten år, derefter flyttede jeg videre til juniorhockey forskellige steder i Canada og i USA.

Hvorfor ishockey?
De fleste canadiere vil sige, at ishockey er en besættelse i Canada, man vokser op med sporten, og det er på tv hver aften. Hvis du er heldig nok, så kan dine forældre lide sporten. Min far kunne rigtig godt lide ishockey og hans far ligeledes, så der var stor opbakning i min familie til at fortsætte med ishockeyen.

Hvorfor kom du tilbage til Aalborg from HC Dynamo Pardubice
Jeg startede i Tjekkiet, men sidst i november flyttede jeg til Finland og jeg kunne lide at spille der, men jeg var der kun på tryout. De besluttede at gå i en anden retning, og så  kom muligheden for en samtale med Brandon. Han præsenterede muligheden for at komme tilbage til Aalborg.
Det gav rigtig god mening på det tidspunkt, og det er virkelig alletiders at komme tilbage, de var glade for at mig igen, og det føltes trygt, jeg kendte byen og mange her, så det var en let beslutning.

Hvordan er det at spille med det nye Aalborg Pirates hold i år, der er jo kommet en del nye spillere – canadier i år?
Det er godt, jeg synes, at det har gjort holdet bedre end sidste år. Der er flere spillere som kan tage ansvar, og det hænger ikke længere på en enkelt spiller. Sammen som en gruppe er vi så meget stærkere. Det er en flok herlig fyre, det er sjovt at have lært dem at kende.

Hvordan er det så at bo i Aalborg?
Jeg nyder at bo her, jeg bor fem minutters gang fra city. Her er roligt, man kan gå til det hele. Jeg nýder at gå og få noget frisk luft, det er mere almindelig i Europa, end der hvor jeg kommer fra.

Kommer du fra et fransk område i Canada, jeg tænker på dit efternavn, og om du normalt taler fransk eller canadisk?
Mit navn stammer fra Frankrig, men familien levede i Ontario, hvilket er en del af den franske del af Canada, ja. Min farfar taler fransk og hele hans familie er fransk, så deraf kommer mit franske navn, men jeg taler canadisk

I vandt kvartfinaleserien 4-0 mod Frederikshavn –  hvad skyldes den sikre sejr?
Vi fandt en måde at vinde de tætte kamp på, hvilket var meget vigtigt. Nogle af kampene vandt vi blot med et mål, og man kan sige, at det kunne være gået begge veje. Men da vi vandt den første kamp og den næste, fik vi opbygget en tiltro og en overbevisning om at vi kunne gøre det.
Jeg tror, at vi troede på os selv og vores tro på at få serien afsluttet så hurtigt som muligt, hvilket vi er rigtig glade for.

Semifinaleserien er mod Esbjerg, hvad forventer du dig af den?
Jeg tror at det bliver en fantastisk serie. Vi er parate, spændte og vi glæder os til det. Som gruppe og med den gode ishockey, som vi har spillet, så er vi blevet bedre for hver dag.
Det er virkeligt spændende at være en del af. Jeg er sikker på, at serien bliver en “lækkerbisken” for alle, som kommer og ser den.

Pistol Pete er dit kælenavn, hvordan har du fået det?
Det er sjovt – da jeg var 10-11 år gammel, havde jeg en lærer på en hockeyskole, som så, at jeg havde udviklet mig til en god “shooter” , og han kaldte mig Pistol Pete. Det er ret normalt med sportsudøvere med navnet Peter og så bogstavrimet med de to
p-er, Pistol Pete, det er lidt sjovt, synes jeg.

Vi ser dig jo også som en angriber, der elsker at afslutte.
Ja, helt sikkert, og jeg lever op til mit navn. Mine søskende, min far og venner har kaldt mig det så længe, som jeg kan huske, så det er helt normalt for mig nu..

De ti hurtige

 1. Civilstand: Jeg single 
 2. Bedste film eller serie: Der er en sportsfilm, som hedder Draft Day, det er en amerikansk fodbold film med Kevin Costner – den viser enhver sportsmands drømme og er ret cool at se. 
 3. Læser du bøger, og hvilken er din favorit? Jeg læser mange bøger. Jeg er interesseret i biografier af  forretnings- og finansfolk. Jeg forsøger at få noget viden som kan linkes med, hvad jeg gør i sport, og i forretningsverdenen er der ligesom et mindset, og man kan læse om, hvad du tænker og føler, og hvordan du så kan bruge det til at forbedre dig. Jeg bruger min fritid her på at læse om det. 
 4. Fritidsinteresser: Om sommeren spiller jeg baseball med mine venner, og jeg spiller golf. Jeg træner også til den næste sæson. Om sommeren er vejret i Canada smukt, og det er en god tid, hvor jeg kan få indhentet noget af den tabte tid med vennerne og mine søskende. Vi har tre måneder om året til at være sammen med familien og venner. 
 5. Livret? Jeg er begyndt at lave en del mad på det sidste, det er dyrt at spise ude i Danmark, så det er meget billigere at lave maden selv. Jeg laver forskellige karryretter og asiatisk mad, jeg spiser mange grøntsager og frugt. De sidste måneder har jeg øvet  mig på mine “cooking-skills” og det er sjovt. 
 6. Hvilken musik lytter du til? Jeg lytter til pop og lidt country, som er ret populært i Canada. Jeg kan også rigtig godt lide dansk klubmusik og techno – det glædede  jeg mig til at høre her i omklædningsrummet igen. 
 7. Din største ishockey oplevelse? Da jeg var 18 og spillede juniorhockey vandt jeg et mesterskab, og da jeg blev draftet til NHL af Columbus var to store begivenheden, som jeg vil huske. 
 8. Hvorfor spiller du med nr. 8? Det startede jeg med, da jeg blev ti år, og jeg har forsøgt at få det så ofte, som det har kunnet lade sig gøre. Jeg er glad for det tal og synes, at det passer til mig. Jeg så meget op til Alexander Ovechkin og Joe Pavalski, som begge spillede med nummer otte. 
 9. Har du ritualer i forbindelse med en kamp? Nej ikke noget skørt, det er mere rutiner i forberedelsen til kampen. Jeg hviler, spiser godt, drikke meget vand og sørger for at kroppen har det godt fysisk og psykisk. Jeg sørger for, at jeg tager godt af mig selv. 
 10. Hvad synes du om fansene i Aalborg? De er alletiders. Jeg tror at de har haft det godt de sidste to år, med to gode mandskaber. Jeg håber, at de er klar til på tirsdag og kommer ud med en masse larm og gejst.
  .
Back To Top