skip to Main Content
Officiel fanklub for Aalborg Pirates
Interview Med Mike McNamee Efter Træningen Mandag Den 3. December 2018

Hvorfra har du fået din ishockeyopdragelse?
Ved at være født i Canada, er ishockey en vigtig del af ens hverdag, når du er et barn. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg begyndte, men mine forældre har fortalt mig, at jeg altid elskede spillet. Jeg var meget opsat på at lære spillet så godt som muligt, og jeg har været heldig at møde nogle rigtig gode trænere og holdkammerater.
På et tidspunkt rammer man en alder, hvor man skal beslutte sig for, om man vil fortsætte med at spille ishockey eller droppe det. Meget ishockey er færdigheder, men det handler også om det mentale og hvordan man lærer spillet, og jeg fortsatte, fordi jeg havde lært så meget, og blev ved med at gøre mig selv bedre. Som sagt har jeg spillet under mange gode trænere, og nu er jeg her.

Hvorfor ishockey?
Mange canadiske drenge, og nu også piger, bliver præsenteret for sporten i en meget ung alder i Cananda, det er en del af historien og kulturen. Vi tager ishockeyen ret seriøst, og som land er vi meget stolte af ishockey. Jeg selv forelskede mig i sporten, og blev ved med at spille.

Hvad er dit personlige mål?
Med hensyn til fremtiden, så vil jeg gerne spille ishockey så længe jeg kan. Jeg har brugt meget tid på at blive så god som mulig, det vil jeg gerne fortsætte med. Det er rart at komme her og spille og se lidt af verden samtidig.
Med hensyn til denne sæson, så vil jeg elske at vinde et mesterskab her, det har jeg ikke haft mulighed for før. Det er spændende at spille for et hold, som har vundet før, og vi skal prøve at forsvare titlen. Det vil være godt for Aalborg at tage mesterskabet igen.

Hvordan er det at spille med Cam Braes?
Det er godt. Selvfølgelig p.g.a. at få en canadier med på holdet, han har også været på universitet og spillet ishockey der – derfor har vi noget til fælles. Jeg havde hørt om ham, han er en god spiller og var heldig at spille på et meget godt universitetshold, hvor han har vundet tre mesterskaber. At have sådan en spiller i sin kæde, en der ved, hvad det vil sige at vinde, er ret specielt. Han er åbenlyst en temmelig god spiller, så når man får muligheden for at spille med sådan en spille, er det rigtigt dejligt.

Hvordan er det at bo i Aalborg?
Det har været godt, jeg har en fin lejlighed og bor et godt sted, men vejret må gerne være bedre, det er noget vådt. Det er dejligt, at de fleste mennesker her taler engelsk, det gør det lettere for en, når man er her alene. Jeg har ikke nogle beklagelser. Teamet er godt, og jeg har det rigtig godt her.

Jeg ved, at du synger og spiller guitar – hvad er der med den guitar?
Det er en lang historie, jeg har en onkel, som altid spillede guitar for os, da jeg var barn. Han købte en guitar til mig i julegave, da jeg var 13 år. Jeg kiggede bare på ham og sagde til ham, at jeg aldrig nogensinde ville spille på den. Den stod i mit skab i fem år uden at blive rørt. Men en dag kedede jeg mig og tog den frem, og nu er jeg blevet ret god til at spille. Det er noget kreativt og guitaren følger med mig rundt. Jeg har noget med musik og skriver selv sange, og det er en del af mig og har en indflydelse på mig. Hvis jeg har brug for underholdning, så tager jeg guitaren frem, også her i omklædningsrummet.

De ti hurtige

 1. Civilstand: Jeg har en kæreste, som bor i Canada, hun kommer på besøg på et tidspunkt, men hun har et godt job, og det er svært at få hende herover.
 2. Bedste film eller serie: Min favoritfilm er Blow med Johnny Dep.
 3. Læser du bøger? Ja, det gør jeg. Jeg læser som regel bøger, som jeg kan lærer noget af. Fx businessbøger, det skal være realistisk og ikke noget opdigtet.
 4. Fritidsinteresser: Jeg spiller meget musik og så tegner jeg en del, men musik fylder mest i fritiden.
 5. Livret? Min livret er is, men jeg kan lide det meste og prøver ikke at være kræsen.
 6. Hvilken musik lytter du til? Jeg er til rock’n roll og alternativt. Mit favoritband er Kings of Leon.
 7. Beskriv dig selv med få ord: Jeg er ret stille, passioneret og kreativ, som spiller er jeg også kreativ og også udadvendt og følsom.
 8. Hvorfor spiller du med nr.72? Jeg ønskede nummer 27, men det kan jeg ikke få i denne klub, så kreativt byttede jeg bare om på tallene og fik nummer 72,
 9. Har du ritualer i forbindelse med en kamp? Nej ikke rigtigt, det eneste, som jeg gør at jeg starte med venstre udstyr først, men det er bare det.
 10. Hvad synes du om fansene i Aalborg? De er gode, jeg er imponeret. Kigger man på ligaens fans, så er de nogle af de bedste. Vi har mange tilskuere hver aften. Ærligt talt, så er det en stor hjælp at have den store opbakning. Fansene forventer meget efter mesterskabet sidste år, men det er forventeligt. Som et hold forsøger vi at gøre fansene tilfredse. De giver os en masse følelser og opbakning
Back To Top